Tort bezowy - składniki, przepis, przygotowanie smacznego ciasta

 

Tort bezowy - składniki, przepis, przygotowanie smacznego ciasta

Tort bezowy Tort bezowy zdjęcie

Składniki do przygotowania smacznego ciasta Tort bezowy

3 średniej wielkości płaty bezowe,

litr śmietanki kremówki,

3 łyżki cukru pudru,

3 łyżki żelatyny,

do dekoracji: opakowanie galaretki (kształty zależą od Ciebie i od okazji na którą przygotowujesz Tort bezowy)

 

Tort bezowy - składniki, przepis, przygotowanie smacznego ciasta

 

 

 

zdjęcie: Tort bezowy - składniki, przepis, przygotowanie smacznego ciasta

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie smacznego ciasta Tort bezowy

Opakowanie galaretki rozpuść w szklance gorącej wody i ostudź. Wylej do plastikowego opakowania po małej bombonierce z foremkami na cukierki. Wstaw do lodówki.

Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, śmietanę ubij mikserem z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę.

Otrzymanym kremem przełóż warstwy bezowe.

Wstaw Tort bezowy do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem udekoruj galaretką z foremek.

Tort bezowy Tort bezowy zdjęcie

 

Uwaga! W temperaturze pokojowej ciasto Tort bezowy - ma tendencję do dość szybkiego rozpuszczania się.

Tort bezowy Tort bezowy zdjęcie

Zobacz w bocznym menu potraw - podobne przepisy kulinarne do: Tort bezowy - składniki, przepis, przygotowanie smacznego ciasta

Kategoria:

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki