TORTY TRADYCYJNE - SKŁADNIKI, PRZEPIS i WYKONANIE

Polski

TORTY TRADYCYJNE - SKŁADNIKI, PRZEPIS i WYKONANIE

 

Torty - staropolski smak - tradycyjne smakołyki

Torty to wypieki atrakcyjne, bogato dekorowane, podawane zwykle przy uroczystych okazjach typu: urodziny, komunie, czy wesela. Składają się z trzech elementów: ciasta biszkoptowego, masy kremowej i dekoracji. Torty to zwykle mnóstwo pozytywnych wrażeń estetycznych i smakowych, ale torty to także całe kilogramy kalorii! Na szczęście ze względu na swoją specyfikę - słodkość i lekką mdłość - nie da się zwykle zjeść zbyt dużo torta. A brak umiaru w jedzeniu torta, może skończyć się kłopotami żołądkowymi. 

 Torty

 

 

 

 zdjęcie tortu tradycyjnego

 

 

 

 

 

Pamiętając o wrogości zbyt dużych ilości torta w stosunku do żołądka - przygotowaliśmy kilka tortów, ale spożyliśmy jedynie kilka kawałków. A przepis, składniki i przygotowanie tortów poswojsku znajdziesz poniżej:

 

 

 

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki