Racuszki z dyni wielkanocne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki do przygotowania potrawy Racuszki z dyni wielkanocne

1/2 kg obranej i oczyszczonej z pestek dyni,

1 szklanka mąki pszennej,

1,5 szklanki mleka, 1 jajko,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

2 łyżki cukru,

olej do smażenia,

cukier puder do posypania

Racuszki z dyni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie wypieków Racuszki z dyni wielkanocne

Do miseczki wlej mleko, dodaj mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia; dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gęste, ale lejące. Dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj.

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nałóż niewielkie placuszki. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.

Podawaj Racuszki z dyni wielkanocne posypane cukrem pudrem.