Racuszki z jabłkami

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki do przygotowania potrawy Racuszki z jabłkami

4 jajka, 4 łyżki mąki,

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia,

1/2 szklanki kefiru,

szczypta soli,

2 kwaskowate jabłka,

olej do smażenia,

cukier puder

Racuszki z jabłkami

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie - przepis - Racuszki z jabłkami

Jabłka umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń środki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ubij żółtka z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i kefirem. Utarte jabłka dodaj do żółtek i wymieszaj. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połącz z masą jabłkowo-żółtkową.

Rozgrzej olej na patelni. Łyżką wykładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron.

Posyp cukrem pudrem Racuszki z jabłkami. Najsmaczniejsze i najmniej zdrowe są tuż po usmażeniu ;).