Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

 

Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

Rolada kremowa  Rolada kremowa

Składniki do przygotowania Rolada kremowa

Ciasto: 4 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietanki 30%, 2-3 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan-fix

 

Rolada kremowa składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie ciasta Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na puszystą pianę delikatnie połącz z żółtkami. Porcjami wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną, nie przerywając ubijania. Ciasto przełóż na blachę wyłożoną natłuszczonym pergaminem, wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Upieczone wyjmij na ściereczkę spodem do góry, usuń papier i szybko zwiń razem ze ściereczką. Pozostaw do ostygnięcia. Cukier puder przesiej ze śmietan-fix. Wsyp do śmietany i miksuj do uzyskania puszystej masy. Ciasto delikatnie rozwiń, posmaruj masą śmietanową i ponownie zwiń.

Rolada kremowa  Rolada kremowa

Wierzch Rolady kremowej posyp cukrem pudrem.

 

Rolada kremowa  Rolada kremowa

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki