Rogaliki składniki, przepis, przygotowanie - staropolski smak - tradycyjne smakołyki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

ROGALIKI PRZEPIS, SKŁADNIKI, PRZYGOTOWANIE

 

Rogaliki składniki, przepis, przygotowanie - staropolski smak - tradycyjne smakołyki

Rogaliki składniki przepis przygotowanie zdjęcia

Rogalik - pyszne zwykle miękkie ciasto z nadzieniem: czekoladowym, tofi czy też owocowym. Rogalik polukrowany z wierzchu lub rogalik polany czekoladą. Pyszności - rogaliki palce lizać!

 

Rogaliki na ogół sporządzamy z ciasta drożdżowego z nadzieniem czekoladowym lub toffi a także tradycyjnie z dżemem. Mniej popularne są rogaliki z ciasta francuskiego i kruchego. Niestety obecnie zwykle kupujemy rogaliki w sklepach, a ja pragnę wszystkich namówić do przygotowania roglików własnoręcznie, według jednego z naszych sprawdzonych przepisów. Grunt to dobrej jakości składniki, dobry przepis i odrobina miłości w przgotowaniu ciasta na rogaliki.

 

Rogaliki przygotowane własnoręcznie - smakują duużo lepiej nież rogaliki kupione w najlepszej cukierni. Nawet jak za bardzo rogaliki nie wyjdą, to i tak są smaczniejsze wink.

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł: 
rogaliki, składniki, przepis, przygotowanie, smakołyki