Pączuszki z serka homogenizowanego

Pączuszki z serka homogenizowanego Pączuszki z serka homogenizowanego

Składniki do przygotowania potrawy wg przepisu poswojsku: Pączuszki z serka homogenizowanego

1,5 szklanki mąki,

łyżeczka proszku do pieczenia,

2 duże jaja,

2 waniliowe serki homogenizowane,

kostka smalcu

1/2 szklanki oleju do smażenia,

cukier puder

Pączuszki z  
				serka homogenizowanego

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Pączuszki z serka homogenizowanego

Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia połącz z serkami, jajami i spirytusem, dokładnie wymieszaj.

W głębokiej patelni rozgrzej olej ze smalcem i wkładaj łyżką małe porcje ciasta.

Smaż z obydwu stron, po czym wyjmij łyżką cedzakową, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i posyp cukrem pudrem.

Pączuszki z serka homogenizowanego Pączuszki z serka homogenizowanego

 

Pączuszki z serka homogenizowanego są bezprzecznie jednymi z najsmaczniejszych spośród wszystkich tzw. "pączkowatych".

Pączuszki z serka homogenizowanego Pączuszki z serka homogenizowanego

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki