Donatki z serkiem homogenizowanym

Donatki z serkiem homogenizowanym Donatki z serkiem homogenizowanym

Składniki do przygotowania potrawy Donatki z serkiem homogenizowanym według przepisu poswojsku.pl

2 szklanki mąki,

szklanka ciepłego mleka,

czubata łyżka stołowa cukru,

łyżeczka masła,

1 jajko,

1 opakowanie serka homogenizowanego (najlepiej naturalnego),

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 torebka cukru waniliowego,

szczypta soli,

cukier puder,

olej do smażenia,

1 łyżeczka spirytusu

Donatki z serkiem  
				homogenizowanym

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Donatki z serkiem homogenizowanym

Mąkę, podgrzane mleko, cukier, masło, jajko, spirytus oraz serek - wymieszaj w misce, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy i mieszaj dalej, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.

Olej rozgrzej w głębokiej patelni, w takiej ilości, aby ciastka swobodnie się unosiły. Otrzymane ciasto wlej do dozownika do formowania donatek (w wersji ang. donut). Następnie z dozownika formuj donatki bezpośrednio do patelni.

Donatki z serkiem homogenizowanym Donatki z serkiem homogenizowanym

 

Smażyć należy, aż do uzyskania z każdej strony donatek koloru jasno brązowego. Na koniec po wyjęciu posyp Donatki z serkiem homogenizowanym cukrem pudrem.

Donatki z serkiem homogenizowanym Donatki z serkiem homogenizowanym

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki