Donatki z serkiem homogenizowanym

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki do przygotowania potrawy Donatki z serkiem homogenizowanym według przepisu poswojsku.pl

2 szklanki mąki,

szklanka ciepłego mleka,

czubata łyżka stołowa cukru,

łyżeczka masła,

1 jajko,

1 opakowanie serka homogenizowanego (najlepiej naturalnego),

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 torebka cukru waniliowego,

szczypta soli,

cukier puder,

olej do smażenia,

1 łyżeczka spirytusu

Donatki z serkiem  
				homogenizowanym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Donatki z serkiem homogenizowanym

Mąkę, podgrzane mleko, cukier, masło, jajko, spirytus oraz serek - wymieszaj w misce, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy i mieszaj dalej, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.

Olej rozgrzej w głębokiej patelni, w takiej ilości, aby ciastka swobodnie się unosiły. Otrzymane ciasto wlej do dozownika do formowania donatek (w wersji ang. donut). Następnie z dozownika formuj donatki bezpośrednio do patelni.

Smażyć należy, aż do uzyskania z każdej strony donatek koloru jasno brązowego. Na koniec po wyjęciu posyp Donatki z serkiem homogenizowanym cukrem pudrem.