Mazurek bananowy

Mazurek bananowy Mazurek bananowy

Składniki do przepisu Mazurek bananowy

2 szklanki mąki pszennej,

kostka masła,

1 jajko,

1 żółtko,

1/2 szklanki cukru pudru,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

10 dag suszonych płatków banana,

2 łyżki dżemu brzoskwiniowego

Mazurek bananowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie smacznego ciasta wielkanocnego Mazurek bananowy

Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier puder, jajko, żółtko i masło. Zagnieć ciasto. Następnie owiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. 3/4 ciasta rozwałkuj na prostokąt i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z pozostałej części ciasta uformuj wałek, i przylep go do brzegów rozwałkowanego placka. Środek placka wysmaruj dżemem i udekoruj suszonymi bananami. Możesz dodatkowo posypać mazurka sparzonym makiem. Ciasto włóż do piekarnia na około 25 minut. Potem wyjmij mazurka i delektuj się wybornym mazurkowym smakiem.

Mazurek bananowy Mazurek bananowy
Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki