Mazurek bananowy

Mazurek bananowy Mazurek bananowy

Składniki do przepisu Mazurek bananowy

2 szklanki mąki pszennej,

kostka masła,

1 jajko,

1 żółtko,

1/2 szklanki cukru pudru,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

10 dag suszonych płatków banana,

2 łyżki dżemu brzoskwiniowego

Mazurek bananowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie smacznego ciasta wielkanocnego Mazurek bananowy

Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier puder, jajko, żółtko i masło. Zagnieć ciasto. Następnie owiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. 3/4 ciasta rozwałkuj na prostokąt i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z pozostałej części ciasta uformuj wałek, i przylep go do brzegów rozwałkowanego placka. Środek placka wysmaruj dżemem i udekoruj suszonymi bananami. Możesz dodatkowo posypać mazurka sparzonym makiem. Ciasto włóż do piekarnia na około 25 minut. Potem wyjmij mazurka i delektuj się wybornym mazurkowym smakiem.

Mazurek bananowy Mazurek bananowy

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki