Drożdżowiec - ciasto drożdżowe - przepis, składniki, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

DROŻDŻOWIEC - CIASTO DROŻDŻOWE - PRZEPIS, SKŁADNIKI, PRZYGOTOWANIE

 

staropolski smak wypieków - tradycyjne smakołyki

Z ciasta drożdżowego możemy sporządzić wypieki słodkie i słone,  tj.: rogaliki,  ciasto z kruszonką, marmoladą, bakaliami i  owocami, baby drożdżowe zwykłe, parzone, strucle a także bułki, paszteciki, pizze i inne. Podstawowymi składnikami ciasta drożdżowego są: mąka, mleko i drożdże; następnie jaja, cukier i margaryna, na koniec dodatki.

 

 

 

 Drożdżowe

 

 

 

 zdjęcie ciasta drożdżowego wykonanego według przepisu poswojsku, zawierającego tradycyjne składniki

tradycyjne przygotowanie - smakowite wypieki