Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Śmietana kremówka - pyszny deser Śmietana kremówka

Składniki do przygotowania deseru: Śmietana kremówka

0,5 litra śmietany kremówki (36%),

2 łyżki żelatyny,

1/4 szklanki cukru pudru,

2 opakowania galaretki pomarańczowej,

1 pomarańcza,

 

 

zdjęcie deseru: Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie deseru Śmietana kremówka

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości ciepłej wody. Galaretkę należy przyrządzić co najmniej trzy godziny przed podaniem - zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej od razu chłodną wlej do pucharków i wstaw do lodówki. Do miski wlej śmietanę, ubij mikserem, dodaj cukier puder, następnie rozpuszczoną żelatynę, dalej ubijaj jeszcze przez chwilę. Na galaretkę połóż kawałki pomarańcza, a potem na wierzch nałóż masę przygotowaną z kremówki. Uwaga! Tak przygotowany deser w ciepłym pomieszczeniu szybko się psuje, więc najlepiej nie czekaj zbyt długo z jedzeniem.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki