Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Śmietana kremówka - pyszny deser Śmietana kremówka

Składniki do przygotowania deseru: Śmietana kremówka

0,5 litra śmietany kremówki (36%),

2 łyżki żelatyny,

1/4 szklanki cukru pudru,

2 opakowania galaretki pomarańczowej,

1 pomarańcza,

 

 

zdjęcie deseru: Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie deseru Śmietana kremówka

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości ciepłej wody. Galaretkę należy przyrządzić co najmniej trzy godziny przed podaniem - zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej od razu chłodną wlej do pucharków i wstaw do lodówki. Do miski wlej śmietanę, ubij mikserem, dodaj cukier puder, następnie rozpuszczoną żelatynę, dalej ubijaj jeszcze przez chwilę. Na galaretkę połóż kawałki pomarańcza, a potem na wierzch nałóż masę przygotowaną z kremówki. Uwaga! Tak przygotowany deser w ciepłym pomieszczeniu szybko się psuje, więc najlepiej nie czekaj zbyt długo z jedzeniem.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Śmietana kremówka deser składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki