Kisiel z dodatkami

 

Składniki do przygotowania przepisu: Kisiel z dodatkami - smaczny i zdrowy deser 

1/2 szklanki świeżych malin,

2 łyżeczki cukru,

1 płaska łyżeczka mączki ziemniaczanej,

100g wody źródlanej

Kisiel z dodatkami

zdjęcie deseru: Kisiel z dodatkami

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Kisiel z dodatkami

Wodę źródlaną zagotuj z cukrem. Świeże owoce opłucz, wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Przetrzyj je przez sitko i ponownie zagotuj. Mączkę ziemniaczaną rozprowadź w 2 łyżkach zimnej wody, dodaj do wrzącego przecieru i ciągle mieszając, zagotuj. Do tak przyrządzonego deseru można dodać na przykład biszkopty.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki