Kisiel z dodatkami

 

Składniki do przygotowania przepisu: Kisiel z dodatkami - smaczny i zdrowy deser 

1/2 szklanki świeżych malin,

2 łyżeczki cukru,

1 płaska łyżeczka mączki ziemniaczanej,

100g wody źródlanej

Kisiel z dodatkami

zdjęcie deseru: Kisiel z dodatkami

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Kisiel z dodatkami

Wodę źródlaną zagotuj z cukrem. Świeże owoce opłucz, wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Przetrzyj je przez sitko i ponownie zagotuj. Mączkę ziemniaczaną rozprowadź w 2 łyżkach zimnej wody, dodaj do wrzącego przecieru i ciągle mieszając, zagotuj. Do tak przyrządzonego deseru można dodać na przykład biszkopty.

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a