Jabłko w galarecie

 

Składniki do przygotowania potrawy: Jabłko w galarecie

Jabłko lub gruszka,

2 łyżeczki cukru,

1/2 łyżeczki żelatyny,

3/4 szklanki wody źródlanej,

goździk

 

Jabłko w  
				galarecie

zdjęcie deseru: Jabłko w galarecie

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Jabłko w galarecie

Jabłko (gruszkę) umyj, obierz, wydrąż gniazdo nasienne, przekrój na cząstki. Z cukru, wody i goździka ugotuj syrop. Do gorącego syropu wrzuć owoce. Ugotuj je, a następnie delikatnie wyjmij i ułóż w salaterce. Żelatynę namocz, rozpuść w małej ilości gorącej wody. Pozostały po ugotowaniu jabłka syrop przecedź przez sito, dodaj do żelatyny, wymieszaj i zalej owoce. Możesz udekorować jogurtem.

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a