Jabłko w galarecie

 

Składniki do przygotowania potrawy: Jabłko w galarecie

Jabłko lub gruszka,

2 łyżeczki cukru,

1/2 łyżeczki żelatyny,

3/4 szklanki wody źródlanej,

goździk

 

Jabłko w  
				galarecie

zdjęcie deseru: Jabłko w galarecie

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Jabłko w galarecie

Jabłko (gruszkę) umyj, obierz, wydrąż gniazdo nasienne, przekrój na cząstki. Z cukru, wody i goździka ugotuj syrop. Do gorącego syropu wrzuć owoce. Ugotuj je, a następnie delikatnie wyjmij i ułóż w salaterce. Żelatynę namocz, rozpuść w małej ilości gorącej wody. Pozostały po ugotowaniu jabłka syrop przecedź przez sito, dodaj do żelatyny, wymieszaj i zalej owoce. Możesz udekorować jogurtem.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki