Jabłka pieczone z goździkami

 

Składniki do przygotowania deseru: Jabłka pieczone z goździkami

4 średniej wielkości jabłka,

garść goździków,

łyżeczka grubego cukru,

ćwiartka tabliczki mlecznej czekolady

Jabłka pieczone z goździkami

zdjęcie deseru: Jabłka pieczone z goździkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru: Jabłka pieczone z goździkami

Dokładnie umyj jabłka. Poukładaj jabłka na paterze, posyp je cukrem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Wyjmij jabłka jak zaczną pękać i puszczać sok. Przełóż je na talerzyki - parami, połóż na nich połamaną czekoladę, powbijaj w nie goździki, poczekaj kilka minut, aż czekolada się rozpuści. Jednakże nie czekaj z jedzeniem zbyt długo, gdyż jabłka gorące są najsmaczniejsze.

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a