Jabłka pieczone z goździkami

 

Składniki do przygotowania deseru: Jabłka pieczone z goździkami

4 średniej wielkości jabłka,

garść goździków,

łyżeczka grubego cukru,

ćwiartka tabliczki mlecznej czekolady

Jabłka pieczone z goździkami

zdjęcie deseru: Jabłka pieczone z goździkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru: Jabłka pieczone z goździkami

Dokładnie umyj jabłka. Poukładaj jabłka na paterze, posyp je cukrem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Wyjmij jabłka jak zaczną pękać i puszczać sok. Przełóż je na talerzyki - parami, połóż na nich połamaną czekoladę, powbijaj w nie goździki, poczekaj kilka minut, aż czekolada się rozpuści. Jednakże nie czekaj z jedzeniem zbyt długo, gdyż jabłka gorące są najsmaczniejsze.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki