Galaretka ze śmietaną

Galaretka ze śmietaną Galaretka ze śmietaną

Składniki do przygotowania deseru Galaretka ze śmietaną

2 opakowania galaretki,

1 jabłko,

1 banan,

200 ml śmietanki kremówki,

2 mandarynki,

2 łyżeczki cukru pudru

Galaretka ze śmietaną

zdjęcie deseru: Galaretka ze śmietaną

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie

Galaretkę należy przyrządzić według opisu na opakowaniu, co najmniej trzy godziny przed podaniem. Bitą śmietanę przygotuj ubijając śmietankę z cukrem pudrem do uzyskania puszystej konsystencji. Jabłko, mandarynki i banana dokładnie umyj, obierz ze skórek, i pokrój w małe kawałeczki. Do szerokich szklanek włóż pokrojoną w kostkę galaretkę oraz kawałki owoców, wierzch udekoruj bitą śmietaną. Dodatkowo deser możesz posypać startą czekoladą, migdałami lub wiórkami kokosowymi.

Galaretka ze śmietaną Galaretka ze śmietaną

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki