Brzoskwinie w galaretce

 

Składniki deseru: Brzoskwinie w galaretce

1/3 kg brzoskwiń,

2 czerwone galaretki (porzeczkowa lub wiśniowa),

1 opakowanie bitej śmietanki

Brzoskwinie w  
				galaretce

zdjęcie deseru: Brzoskwinie w galaretce

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Brzoskwinie w galaretce

Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Owoce umyj, obierz ze skórki, pokrój, usuń pestki. Do pucharków wlej tężejącą (zimną) galaretkę, włóż owoce, wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Bitą śmietanę należy przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej tuż przed spożyciem. Galaretkę wyjmij z lodówki i udekoruj bitą śmietaną. Tak przygotowany deser rewelacyjnie smakuje, nawet bez dodatkowego przybrania. Ale jako dodatek, możesz do niego zaserwować w oddzielnej miseczce brzoskwinie w syropie.

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a