Brzoskwinie w galaretce

 

Składniki deseru: Brzoskwinie w galaretce

1/3 kg brzoskwiń,

2 czerwone galaretki (porzeczkowa lub wiśniowa),

1 opakowanie bitej śmietanki

Brzoskwinie w  
				galaretce

zdjęcie deseru: Brzoskwinie w galaretce

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie deseru Brzoskwinie w galaretce

Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Owoce umyj, obierz ze skórki, pokrój, usuń pestki. Do pucharków wlej tężejącą (zimną) galaretkę, włóż owoce, wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Bitą śmietanę należy przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej tuż przed spożyciem. Galaretkę wyjmij z lodówki i udekoruj bitą śmietaną. Tak przygotowany deser rewelacyjnie smakuje, nawet bez dodatkowego przybrania. Ale jako dodatek, możesz do niego zaserwować w oddzielnej miseczce brzoskwinie w syropie.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki