Biszkopt z kremem składniki przepis przygotowanie smacznego ciasta

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Biszkopt z kremem składniki przepis przygotowanie smacznego ciasta

 

Składniki do przygotowania smacznego ciasta: Biszkopt z kremem

4 jajka,

3/4 szklanki mąki pszennej,

1/2 szklanki  cukru,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

opakowanie okrągłych ciastek biszkoptowych,

1/2 szklanki mleka 

krem do biszkoptu: 3 żółtka, 1 szklanka mleka, 1 łyżka mąki pszennej, kostka masła roślinnego, 1/2 kostki masła, 1 szklanka cukru pudru, cukier waniliowy

 

 

zdjęcie przepisu: Biszkopt z kremem Biszkopt z kremem składniki przepis przygotowanie smacznego ciasta

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta: Biszkopt z kremem

Jajka na biszkopt z kremem - ubij z cukrem na pianę. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie i dokładnie wymieszaj ciasto na biszkopt.

Wylej ciasto na wysmarowaną masłem brytfannę. Wstaw ciasto biszkoptowe do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.

Po upieczeniu wyjmij ciasto biszkoptowe, odstaw.

Teraz przygotuj krem na biszkopt. Żółtka rozetrzyj z mąką i 3 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej stopniowo masę żółtkową stale mieszaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij masę kremową z ognia, ostudź.

W makutrze utrzyj masło i masło roślinne z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Do utartego masła dodaj porcjami całą masę mleczno-żółtkową i miksuj do uzyskania puszystego kremu.

Rozsmaruj krem na biszkopcie, ułóż na kremie ciastka - biszkopty, uprzednio zanurzone przez chwilę w zimnym mleku.

Odstaw ciasto biszkoptowe na godzinkę, aby nabrało smaku. Możesz ciasto biszkoptowe posypać cukrem pudrem i wiórkamim kokosowymi. 

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Biszkopt z kremem składniki przepis przygotowanie smacznego ciasta

Kategoria: