Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

Biszkopt tradycyjny - przygotowanie smacznego biszkopta Biszkopt tradycyjny

 

Składniki do przygotowania ciasta: Biszkopt tradycyjny

6 jajek,

1 szklanka mąki pszennej,

3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy,

2 łyżki kakao,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

3 łyżki oleju

 

zdjęcie ciasta Biszkopt tradycyjny Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta Biszkopt tradycyjny

Białka na biszkopt tradycyjny ubij z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę - min. 10 minut, następnie dodaj żółtka, ubij.

Wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszaj ciasto na biszkopt. Składniki na ciasto biszkoptowe mieszaj minimum 10 minut. Na koniec dodaj do ciasta na biszkopt olej, wymieszaj ciasto biszkoptowe - ponownie.

Wylej ciasto biszkoptowe na wysmarowaną masłem i obsypanej bułką tartą tortownicę.

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut, upiecz biszkopta na złoty kolor.

Pyszny biszkopt tradycyjny Pyszny biszkopt tradycyjny

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

Kategoria: