Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

Biszkopt tradycyjny - przygotowanie smacznego biszkopta Biszkopt tradycyjny

 

Składniki do przygotowania ciasta: Biszkopt tradycyjny

6 jajek,

1 szklanka mąki pszennej,

3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy,

2 łyżki kakao,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

3 łyżki oleju

 

zdjęcie ciasta Biszkopt tradycyjny Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta Biszkopt tradycyjny

Białka na biszkopt tradycyjny ubij z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę - min. 10 minut, następnie dodaj żółtka, ubij.

Wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszaj ciasto na biszkopt. Składniki na ciasto biszkoptowe mieszaj minimum 10 minut. Na koniec dodaj do ciasta na biszkopt olej, wymieszaj ciasto biszkoptowe - ponownie.

Wylej ciasto biszkoptowe na wysmarowaną masłem i obsypanej bułką tartą tortownicę.

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut, upiecz biszkopta na złoty kolor.

Pyszny biszkopt tradycyjny Pyszny biszkopt tradycyjny

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Biszkopt tradycyjny składniki przepis przygotowanie smacznego tradycyjnego biszkopta

Kategoria:

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki