Babka piaskowo-czekoladowa składniki przepis przygotowanie baby

 

Składniki do przygotowania przepisu Babka piaskowo-czekoladowa

szklanka mąki pszennej,

niepełna szklanka mąki ziemniaczanej,

25 dag margaryny,

4 jaja, szklanka cukru,

1 opakowanie czekolady do smarowania,

1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

1/3 szklanki mleka,

olejek migdałowy,

tłuszcz i tarta bułka do formy,

1/2 szklanki orzechów drobno posiekanych

zdjęcie: Babka piaskowo-czekoladowa składniki przepis przygotowanie babyBabka piaskowo-czekoladowa składniki przepis przygotowanie baby

 

 

 

Przygotowanie ciasta Babka piaskowo-czekoladowa

Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzyj, dodaj stopniowo jaja, cukier, mąkę ziemniaczaną i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Wyrabianie ciasta - babka piaskowo-czekoladowa Wyrabianie ciasta - babka piaskowo-czekoladowa

Do utartego ciasta wlej mleko. Jeszcze raz dokładnie utrzyj ciasto i wlej do formy wysmarowanej uprzednio tłuszczem i wysypanej tartą bułką.

Wlewanie ciasta do formy babka pisakowo-czekoladowa Wlewanie ciasta do formy babka pisakowo-czekoladowa

Ciasto trzeba piec przez 50 min w nagrzanym piekarniku.

Po upieczeniu i wyjęciu Baby piaskowo-czekoladowej z piekarnika, wyjmij Babkę piaskowo-czekoladową z formy, przetnij ją w poziomie na dwie lub trzy części.

Przełóż warstwy Babki piaskowo-czekoladowej roztopioną czekoladą. Z wierzchu polej Babkę piaskowo-czekoladową - czekoladą i obsyp orzechami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Babka piaskowo-czekoladowa składniki przepis przygotowanie baby

Znajdź poniżej przepis poswojsku na Twoją ulubioną babkę lub babę :).

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki