Babka piaskowa

Składniki przepisu Babka piaskowa

20 dag mąki pszennej,

20 dag mąki ziemniaczanej,

25 dag margaryny,

mała torebeczka proszku do pieczenia,

szklanka cukru,

4 jaja, cukier waniliowy,

tłuszcz i bułka tarta do formy

Babka  					piaskowa Babka piaskowa

 

Przygotowanie wypieku Babka piaskowa - mhmm, smakowita ;)

Margarynę rozpuść. Całe jaja utrzyj z cukrem i połącz z przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąką pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wlej roztopioną margarynę i dokładnie wymieszaj.

Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy w kształcie gwiazdy.

Ciasto Babka piaskowa należy piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku. Podawaj posypane cukrem pudrem lub polukruj.

Polski

Znajdź poniżej przepis poswojsku na Twoją ulubioną babkę lub babę :).

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki