Babka piaskowa

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Składniki przepisu Babka piaskowa

20 dag mąki pszennej,

20 dag mąki ziemniaczanej,

25 dag margaryny,

mała torebeczka proszku do pieczenia,

szklanka cukru,

4 jaja, cukier waniliowy,

tłuszcz i bułka tarta do formy

Babka  
					piaskowa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie wypieku Babka piaskowa - mhmm, smakowita ;)

Margarynę rozpuść. Całe jaja utrzyj z cukrem i połącz z przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąką pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wlej roztopioną margarynę i dokładnie wymieszaj.

Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy w kształcie gwiazdy.

Ciasto Babka piaskowa należy piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku. Podawaj posypane cukrem pudrem lub polukruj.

Znajdź poniżej przepis poswojsku na Twoją ulubioną babkę lub babę :).