Babka kakaowa

Składniki do przygotowania przepisu Babka kakaowa

1/2 szklanki mąki pszennej,

szklanka cukru,

5 jaj,

łyżeczka proszku do pieczenia,

3 łyżeczki kakao,

2 łyżki oliwy,

1/2 szklanki cukru pudru,

2 łyżki przegotowanej wody

Babka kakaowa pyszna, polana lukrem Babka kakaowa

 

Przygotowanie ciasta Babka kakaowa

Ubij w głębokim naczyniu jaja z cukrem, dodawaj po trochu przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, na koniec oliwę. Dokładnie wymieszaj. Wylej do formy. Ciasto trzeba piec w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu i wyjęciu z formy polukruj polewą przygotowaną z cukru pudru i przegotowanej wody.

Polski

Znajdź poniżej przepis poswojsku na Twoją ulubioną babkę lub babę :).

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki