Zupa warzywna z koperkiem składniki przepis przygotowanie zupy warzywnej

 

Zupa warzywna z koperkiem składniki przepis przygotowanie zupy warzywnej

Zupa warzywna z koperkiem Zupa warzywna z koperkiem zdjęcie

Składniki do przygotowania zupy warzywnej:

70 dag łopatki wieprzowej z kością, 1/2 kg ziemniaków, 1 papryka zielona, 2 duże marchewki, 1 pietruszka, pęczek świeżego kopru, sól, łyżka mąki pszennej, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, pieprz

 

zdjęcie: Zupa warzywna z koperkiem składniki przepis przygotowanie zupy warzywnej Zupa warzywna z koperkiem składniki przepis przygotowanie zupy warzywnej

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa warzywna z koperkiem:

Mięso dokładnie opłucz, włóż do dużego garnka i zalej wodą, wsyp 1 płaską łyżeczkę soli. Gotuj przez 40 minut. Wszystkie warzywa obierz ze skórki, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka z mięsem i gotuj do miękkości. Łyżkę mąki rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do wywaru. Śmietanę wymieszaj w małym garnuszku z kilkoma łyżkami wywaru i wlej do zupy. Zamieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę.

Zupa warzywna z koperkiem Zupa warzywna z koperkiem zdjęcie

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zupa warzywna z koperkiem Zupa warzywna z koperkiem zdjęcie

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Zupa warzywna z koperkiem składniki przepis przygotowanie zupy warzywnej

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki