Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta

Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta

 

Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta

 

Składniki przepisu- przygotowanie śledzi na święta:

8 płatów śledziowych solonych

3 duże cebule

1/2 szklanki octu

szklanka oleju

zdjęcie potrawy świątecznej: Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta

 

 

Przygotowanie potrawy Śledzie z octem - przygotowanie śledzi na święta:

CEBULA do przygotowania Śledzie z octem

Cebule obierz i pokrój w kostkę.

PŁATY ŚLEDZIOWE Śledzie z octem

Płaty śledziowe dokładnie umyj, mocz przez pół godziny w zimnej wodzie. Śledzie odcedź, opłucz, pokrój na cząstki, układaj warstwami w dużym litrowym słoju: cząstki śledzia skrop odrobiną octu, następnie połóż cebulę, zalej 3 łyżkami oleju i tak układaj kolejne warstwy powtarzając te same czynności. Słój zamknij i wstaw do lodówki na dwa dni, aby śledzie skruszały. Po tym czasie wyjmij Śledzie z octem na salaterkę i udekoruj cebulką z zalewy.

Uwaga: Śledzie z octem należy przygotować przynajmniej na dwa dni wcześniej przed planowanym spożyciem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Śledzie z octem przepis składniki przygotowanie śledzi na święta

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki