Rosół z indyka - tradycyjna zupa

zdjęcie: Rosół z indyka - tradycyjna zupa: składniki, przepis, przygotowanie

Rosół z indyka - tradycyjna zupa

Składniki do przygotowania potrawy Rosół z indyka - tradycyjna zupa:

1,8 kg mięsa z indyka,

4 duże marchewki,

2 średnie pietruszki,

1/2 selera,

por,

natka pietruszki,

sól,

pieprz,

makaron nitki

 

zdjęcie: Rosół z indyka - tradycyjna zupa: składniki, przepis, przygotowanie

 

zdjęcie: Rosół z indyka - tradycyjna zupa: składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Rosół z indyka - tradycyjna zupa:

Warzywa umyj, obierz i pokrój. Indyka zalej wodą w dużym garnku, posól przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu. Gotuj ją przez około 40 minut, potem dodaj pokrojone warzywa. Dalej gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny. Następnie widelcem sprawdź czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak - rosół z indyka jest gotowy, dopraw zupę solą i pieprzem.

Przygotuj makaron. Rozłóż go na talerze i zalej gorącym rosołem z indyka, posyp pokrojoną na drobno natką pietruszki.

Przepyszny i (ponoć) zdrowy Rosół z indyka już jest gotowy - smacznego!

 

zobacz podobne przepisy kulinarne do: Rosół z indyka - tradycyjna zupa: składniki, przepis, przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki