Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

Barszcz wigilijny z uszkami

Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

 

Składniki przepisu do przygotowania potrawy Barszcz wigilijny z uszkami:

2 kg buraków,

sól,

cukier,

2 łyżki octu winnego,

2 łyżki oleju,

szczypta pieprzu,

2 ząbki czosnku,

szczypta majeranku,

2 opakowania mrożonych uszek

Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

 

 

 

 zdjęcie potrawy: Barszcz wigilijny z uszkami

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Barszcz wigilijny z uszkami:

Buraki umyj, obierz i pokrój na duże kawałki. Przełóż do garnka z dużą ilością wody, tak aby były dokładnie zakryte. Gdy woda się zagotuje, wlej olej. Gotuj do momentu, kiedy buraki będą jeszcze lekko twarde. Dodaj ocet, majeranek i posiekany czosnek - Twój Barszcz wigilijny z uszkami jest już prawie gotowy :).

Dopraw Barszcz wigilijny - solą, pieprzem i cukrem.

Odstaw Barszcz wigilijny z uszkami na cały dzień w chłodne miejsce, buraki się wówczas zakwaszą, a zupa nabierze smaku i koloru.

Uszka na Barszcz wigilijny - ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i rozłóż na talerzach. Barszcz wigilijny podgrzej (nie gotuj) i zalej nim uszka.

życzymy smacznej WIgilii z Barszczem wigilijnym z uszkami!

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Barszcz wigilijny z uszkami

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki