Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

Barszcz wigilijny z uszkami

Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

 

Składniki przepisu do przygotowania potrawy Barszcz wigilijny z uszkami:

2 kg buraków,

sól,

cukier,

2 łyżki octu winnego,

2 łyżki oleju,

szczypta pieprzu,

2 ząbki czosnku,

szczypta majeranku,

2 opakowania mrożonych uszek

Barszcz wigilijny z uszkami przepis składniki przygotowanie

 

 

 

 zdjęcie potrawy: Barszcz wigilijny z uszkami

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Barszcz wigilijny z uszkami:

Buraki umyj, obierz i pokrój na duże kawałki. Przełóż do garnka z dużą ilością wody, tak aby były dokładnie zakryte. Gdy woda się zagotuje, wlej olej. Gotuj do momentu, kiedy buraki będą jeszcze lekko twarde. Dodaj ocet, majeranek i posiekany czosnek - Twój Barszcz wigilijny z uszkami jest już prawie gotowy :).

Dopraw Barszcz wigilijny - solą, pieprzem i cukrem.

Odstaw Barszcz wigilijny z uszkami na cały dzień w chłodne miejsce, buraki się wówczas zakwaszą, a zupa nabierze smaku i koloru.

Uszka na Barszcz wigilijny - ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i rozłóż na talerzach. Barszcz wigilijny podgrzej (nie gotuj) i zalej nim uszka.

życzymy smacznej WIgilii z Barszczem wigilijnym z uszkami!

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Barszcz wigilijny z uszkami

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki