Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

 

Składniki:

zdjęcie potrawy: Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

 

 

1 i 1/2 kg kurczaka,

2 duże selery,

1/2 zielonej papryki,

1 średnia cebula,

natka pietruszki,

sól, pieprz,

makaron nitki

 

 

Przygotowanie Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka:

Selery umyj, obierz i pokrój. Cebulę obierz, zostaw w całości. Paprykę umyj, usuń środek, przekrój na pół. Kurczaka (oporządzonego) zalej wodą w dużym garnku, posól przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut. Dodaj pokrojony seler, cebulę w całości i paprykę. Dalej gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny. Następnie widelcem sprawdź czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak - rosół jest gotowy, dopraw zupę solą i pieprzem. Przygotuj makaron.

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Rozłóż go na talerze i zalej gorącym rosołem, posyp pokrojoną na drobno natką pietruszki.

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Zobacz podobne przepisy w menu do: Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki