Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

 

Składniki:

zdjęcie potrawy: Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

 

 

1 i 1/2 kg kurczaka,

2 duże selery,

1/2 zielonej papryki,

1 średnia cebula,

natka pietruszki,

sól, pieprz,

makaron nitki

 

 

Przygotowanie Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka:

Selery umyj, obierz i pokrój. Cebulę obierz, zostaw w całości. Paprykę umyj, usuń środek, przekrój na pół. Kurczaka (oporządzonego) zalej wodą w dużym garnku, posól przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut. Dodaj pokrojony seler, cebulę w całości i paprykę. Dalej gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny. Następnie widelcem sprawdź czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak - rosół jest gotowy, dopraw zupę solą i pieprzem. Przygotuj makaron.

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Rozłóż go na talerze i zalej gorącym rosołem, posyp pokrojoną na drobno natką pietruszki.

Rosół zielony Rosół zielony zdjęcie

Zobacz podobne przepisy w menu do: Rosół zielony - składniki przepis przygotowanie tradycyjnego rosołu z kurczaka

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a