Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki potrawy - Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1 kg kapusty kwaszonej,

mięso z ćwiartki zająca,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

 

zdjęcie potrawy: Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Przygotowanie potrawy Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Mięso z zająca zalej wodą, posól i gotuj około 90 minut pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30-40 minut. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z makaronem.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a