Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Składniki potrawy - Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

1 kg kapusty kwaszonej,

mięso z ćwiartki zająca,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

 

zdjęcie potrawy: Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Przygotowanie potrawy Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Mięso z zająca zalej wodą, posól i gotuj około 90 minut pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30-40 minut. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z makaronem.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas na dziczyźnie - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki