Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Kwas na wołowinie:

1 kg kapusty kwaszonej,

1/2 kg mięsa wołowego,

2 suszone grzybki,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

sól,

pieprz,

30 dag makaronu

 

zdjęcie potrawy Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

 

 

zdjęcie potrawy Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Kwas na wołowinie:

Mięso zalej wodą, posól, dodaj suszone grzybki i gotuj około godziny pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Zobacz przepisy podobne do: Kwas na wołowinie składniki, przepis, przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki