Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

Zupa cytrynowa Zupa cytrynowa zdjęcie

Składniki do przygotowania potrawy Zupa cytrynowa:

Marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora, łyżeczka masła, żółtko, 3 łyżeczki śmietanki, szklanka soku z cytryny, koperek, odrobina soli, odrobina cukru, drobny makaron

 

zdjęcie: Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

 

 

Przygotowanie Zupy cytrynowej:

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Wrzuć je do wrzącej wody, gotuj około pół godziny. Gdy będą miękkie, wyjmij je z wywaru. Żółtko wymieszaj ze śmietanką. Połącz, stale mieszając, z gorącym wywarem. Dodaj masło. Zagotuj zupę.

Ddodaj do zupy sok z cytryny, ewentualnie szczyptę soli i cukru.

Makaron do zupy cytrynowej ugotuj w osobnym garnku, odcedź, wyłóż na talerze i zalej gorącą zupą.

Zupa cytrynowa Zupa cytrynowa zdjęcie

Zupa cytrynowa doskonale smakuje też z ryżem.

Zupa cytrynowa Zupa cytrynowa zdjęcie

 

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Zupa cytrynowa składniki przepis przygotowanie smacznej zupy

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki