Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

Składniki zupy dyniowej:

2 kg dyni, 2 litry bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, 3 łyżki startego żółtego sera, 20 dag makaronu rurki

 

zdjęcie: Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

 

 

 

Przygotowanie Zupy z dyni z posypką - zupy dyniowej - składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian:

Dynię umyj, obierz, usuń nasionka i włókna. Pokrój dynię w kostkę. Gotuj dynię na małym ogniu z bulionem około 20 minut do miękkości.

W osobnym garnku ugotuj makaron.

Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, dodaj do zupy dyniowej, wymieszaj.

Poczekaj, aż danie lekko przestygnie, a następnie zmiksuj dynię na krem. Dopraw śmietaną, solą i pieprzem.

Podawaj zupę dyniową posypaną żółtym serem i makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki