Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

Składniki zupy dyniowej:

2 kg dyni, 2 litry bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, 3 łyżki startego żółtego sera, 20 dag makaronu rurki

 

zdjęcie: Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

 

 

 

 

Przygotowanie Zupy z dyni z posypką - zupy dyniowej - składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian:

Dynię umyj, obierz, usuń nasionka i włókna. Pokrój dynię w kostkę. Gotuj dynię na małym ogniu z bulionem około 20 minut do miękkości.

W osobnym garnku ugotuj makaron.

Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, dodaj do zupy dyniowej, wymieszaj.

Poczekaj, aż danie lekko przestygnie, a następnie zmiksuj dynię na krem. Dopraw śmietaną, solą i pieprzem.

Podawaj zupę dyniową posypaną żółtym serem i makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Zupa z dyni z posypką składniki przepis przygotowanie dania dietetycznego dla wegetarian

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki