Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

 

Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

 

Składniki Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie:

30 dag mrożonych owoców,

2 łyżki cukru,

20 dag mąki,

15 dag białego sera,

jajko,

szczypta cynamonu,

cukier waniliowy

zdjęcie potrawy - zupy: Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie:

Owoce opłucz, oczyść z pestek. Zagotuj wodę z dodatkiem cukru, wrzuć owoce, zagotuj i odstaw. Do mąki dodaj jajko, szczyptę soli i ok. 1/3 szklanki wody, wyrób ciasto. Biały ser rozgnieć widelcem, dodaj łyżkę cukru, cukier waniliowy, szczyptę cynamonu, dokładnie wymieszaj. Ciasto rozwałkuj tak cienko jak na pierogi, pokrój w kwadraty 3x3 cm. Na środek każdego połóż trochę serowego farszu, złóż w trójkąt i zlep brzegi ciasta. Następnie, aby powstało uszko, zlep dwa rogi trójkąta. Uszka gotuj przez 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie.

Uszka podawaj z zupą owocową.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Zupa owocowa z uszkami - składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki