Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Składniki pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie:

włoszczyzna,

40 dag pieczarek,

30 dag ziemniaków,

1/4 l śmietany,

łyżka mąki,

sól,

pieprz

 

Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

zdjęcie - Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Przygotowanie - pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie:

Umytą i obraną włoszczyznę zalej wodą, ugotuj; wywar przecedź do drugiego garnka. Pieczarki i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru warzywnego, gotuj ok. 30 min. Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i łyżką wywaru, wlej do zupy, zagotuj, przypraw do smaku.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki