Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Składniki pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie:

włoszczyzna,

40 dag pieczarek,

30 dag ziemniaków,

1/4 l śmietany,

łyżka mąki,

sól,

pieprz

 

Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

zdjęcie - Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Przygotowanie - pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie:

Umytą i obraną włoszczyznę zalej wodą, ugotuj; wywar przecedź do drugiego garnka. Pieczarki i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru warzywnego, gotuj ok. 30 min. Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i łyżką wywaru, wlej do zupy, zagotuj, przypraw do smaku.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Pieczarkowa - zupa z pieczarek przepis składniki przygotowanie

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki