Barszczyk wigilijny składniki przepis przygotowanie

Barszczyk wigilijny składniki, przepis, przygotowanie potrawy

Barszczyk wigilijny składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Barszczyk wigilijny wg przepisu poswojsku.pl:

1 kg buraków, 2 marchewki, pietruszka, cebulka, 5 dag suszonych grzybów, pieprz mielony, sól, 3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, łyżeczka cukru, ząbek czosnku, opakowanie makaronu

 

 

 

 

zdjęcie potrawy: Barszczyk wigilijny Barszczyk wigilijny składniki przepis przygotowanie Barszczyk wigilijny składniki przepis przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Barszczyk wigilijny:

Już kilka dni wcześniej przygotuj kwas buraczany: około 1 kg buraków umyj i obierz, pokrój w plastry, przełóż do szklanego naczynia, zalej niewielką ilością przegotowanej wody, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na kilka dni. Po czym zlej kwas buraczany do butelek.

Umyte i obrane jarzyny ugotuj z kilkoma pokrajanymi w plasterki burakami z dodatkiem pieprzu, soli, ziela i listka laurowego.

Osobno ugotuj wywar z grzybów, po czym połącz przecedzony wywar z jarzyn z 2 szklankami wywaru z grzybów i dodaj 1 i 1/2 szklanki kwasu buraczanego.

Barszczyk dopraw łyżeczką cukru i utartym czosnkiem.

Barszczyk wigilijny podawaj z ugotowanym makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Barszczyk wigilijny składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki