Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pierogi z serem i jabłkami:

4 szklanki mąki, 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody, 4 średniej wielkości jabłka, 1/2 kg białego sera, łyżeczka cynamonu, cukier, sól

Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Pierogi z serem i jabłkami:

Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, przełóż do głębokiej miseczki. Dodaj ser wymieszany z 3/4 szklanki cukru i cynamonem. Całość dokładnie wymieszaj, odstaw. Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody. Ciasto rozwałkuj na stolnicy, szklanką wycinaj krążki, kładź łyżeczką farsz serowo-jabłkowy, zlep brzegi ciasta. Wrzucaj pierogi na wrzątek, po wypłynięciu wykładaj na talerzyki.

 

Pierogi z serem i jabłkami polej śmietaną lub posyp cukrem. SMACZNEGO SPOŻYWANIA POTRAWY: Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Pierogi z serem i jabłkami składniki przepis przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a