Pierogi z jabłkami składniki, przepis, przygotowanie

Pierogi z jabłkami składniki, przepis, przygotowanie

 

Pierogi z jabłkami - smak polskiej, tradycyjnej kuchni  

Składniki do przygotowania przepisu potrawy Pierogi z jabłkami:

2 i 1/2 szklanki mąki,

1 jajko,

1 szklanka ciepłej przegotowanej wody,

1 kg jabłek,

cukier,

sól

 

 

zdjęcie przygotowywania potrawy Pierogi z jabłkami

 

 

 

 

zdjęcie przygotowywania potrawy Pierogi z jabłkami

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Pierogi z jabłkami:

Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Zagnieć ciasto z mąki, jajka, soli i ciepłej wody. Ciasto na Pierogi z jabłkami - podsyp mąką, rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki. Kładź na każdy krążek po 1/2 łyżeczki cukru i łyżeczce pokrojonych jabłek, zlep brzegi ciasta.

Wrzucaj pierogi z jabłkami na wrzątek. Pilnuj, aby pierogi z jabłkami się nie pokleiły.

Po 5 minutach wyjmij łyżką cedzakową gotowe pierogi z jabłkami, wyłóż pierogi z jabłkami na talerz.

Aby były jeszcze smaczniejsze do spożycia możesz pierogi z jabłkami polać śmietaną lub posypać cukrem - wedle gustu smakowego;).

Życzę samych smacznych doznań podczas spożywania potrawy: Pierogi z jabłkami. Smacznego!

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a