Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta

Polski

Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta

 

Składniki Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta:

3 szklanki mąki, 1 jajko, 1 i 1/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody, 1 kg śliwek, sól, szklanka cukru

 

zdjęcie potrawy: Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta

 

 

Przygotowanie potrawy Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta:

Śliwki na pierogi umyj, usuń z nich pestki. Zagnieć ciasto na pierogi z: mąki, jajka, soli i ciepłej wody. Ciasto na pierogi podsyp mąką.

Ciasto na pierogi rozwałkuj na stolnicy. Szklanką wycinaj krążki - pierogi, kładź na każdym p 1/2 łyżeczki cukru i połowę lub całą śliwkę. Zlep brzegi każdego pieroga. Wrzucaj pierogi na wrzątek, gotuj do wypłynięcia.

Wyłóż pierogina talerzyki. Polej pierogi śmietaną lub posyp cukrem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Pierogi ze śliwkami na Wigilię przepis składniki przygotowanie pierogów na święta

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki