Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę składniki przygotowanie potrawy wigilijnej

Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę składniki przygotowanie potrawy wigilijnej

 

 

Składniki przepisu Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę składniki przygotowanie potrawy wigilijnej:

30 dag mąki, 2 jajka, 1/2 szklanki ciepłej, przegotowanej wody, 15 dag suszonych grzybów, pieprz, sól
Zdjęcie: Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę składniki przygotowanie potrawy wigilijnej

 

 

 

Przygotowanie przepisu Pierogi wigilijne z grzybami:

Przygotuj farsz z grzybów: suszone grzyby mocz w wodzie ok. godziny, gotuj przez ok. 30 min., dopraw solą, pieprzem według uznania. Przestudź i przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody. Ciasto rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki, kładź łyżeczką farsz, zlep brzegi ciasta. Wrzucaj pierogi na wrzątek, wykładaj na talerzyki. Polej przysmażoną na maśle cebulką.

 

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę składniki przygotowanie potrawy wigilijnej
Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki