Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania

Wigilia Boże Narodzenie przepisy na smaczne potrawy świąteczne przygotowanie

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzenie przepisy na świąteczne potrawy

karp kasza groch makowiec Wigilia Boże Narodzenie składniki przepisy przygotowanie smacznych wigilijnych potraw WESOŁYCH ŚWIĄT!

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

 

Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania - wiejskie smaki

 

Składniki do przygotowania smakołyku Parowce babuni:

1 kg mąki pszennej, 5 dag drożdży, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1/2 litra mleka, 4 jajka, sól

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie - przepis na Parowce babuni:

Drożdże wymieszaj z mlekiem. Odstaw aż urosną. Dodaj mleko, jajka, cukier i mąkę, odrobinę soli do smaku i zarób ciasto, odstaw aż wyrośnie. Ponownie wyrób, z ciasta zrób kulki lub wyciśnij je szklanką. Odłóż na chwilę aby wyrosły. Do szerokiego, niskiego garnka nalej wody, nałóż na niego gazę, obwiąż i wodę zagotuj. Jak już woda się zagotuje nałóż kluski na gazę, przykryj misą lub drugim garnkiem i gotuj na parze ok. 7 minut.

Podawaj Parowce babuni z bitą śmietaną lub ze zmiksowanymi truskawkami z cukrem.

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie

 

 

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie :) :)

Nazwa użytkownika