Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania

 

 

Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania - wiejskie smaki

 

Składniki do przygotowania smakołyku Parowce babuni:

1 kg mąki pszennej, 5 dag drożdży, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1/2 litra mleka, 4 jajka, sól

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie - przepis na Parowce babuni:

Drożdże wymieszaj z mlekiem. Odstaw aż urosną. Dodaj mleko, jajka, cukier i mąkę, odrobinę soli do smaku i zarób ciasto, odstaw aż wyrośnie. Ponownie wyrób, z ciasta zrób kulki lub wyciśnij je szklanką. Odłóż na chwilę aby wyrosły. Do szerokiego, niskiego garnka nalej wody, nałóż na niego gazę, obwiąż i wodę zagotuj. Jak już woda się zagotuje nałóż kluski na gazę, przykryj misą lub drugim garnkiem i gotuj na parze ok. 7 minut.

Podawaj Parowce babuni z bitą śmietaną lub ze zmiksowanymi truskawkami z cukrem.

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Parowce babuni składniki przepis sposób przygotowania

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki