Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa

Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Składniki do przygotowania potrawy Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa :

1 duży słój ogórków kiszonych,

1/2 kg żeberek,

3 średnie marchewki,

1 łyżka mąki pszennej,

2 łyżki gęstej śmietany,

sól,

pieprz,

makaron nitki

 

Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

zdjęcie: Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa z kiszonych ogórków- ogórkowa, wiejska, tradycyjna, zupa, przepis, składniki, przygotowanie 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa :

Żeberka na zupę ogórkową dokładnie opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą, posól i gotuj ok. pół godziny.

Marchewki umyj, obierz, przekrój i dodaj do żeberek.

Kiedy mięso i marchew będą miękkie wlej kwas ogórkowy ze słoja oraz dodaj przekrojonych na pół kilka ogórków kiszonych, przypraw solą, pieprzem i gotuj.

Mąkę dokładnie rozmieszaj z 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do wywaru zupy ogórkowej.

Śmietanę rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy ogórkowej, zamieszaj. Zabielanie zupy ogórkowej śmietaną nie jest konieczne, szczególnie dla osób z delikatnym żołądkiem (niestrawnością ;) ).

Zupę ogórkową podawaj z makaronem.

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Najsmaczniejsza jest zupa ogórkowa z makaronem, tzw: grube nitki.

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Zobacz w menu podobne artykuły do: Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki