Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa

Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Składniki do przygotowania potrawy Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa :

1 duży słój ogórków kiszonych,

1/2 kg żeberek,

3 średnie marchewki,

1 łyżka mąki pszennej,

2 łyżki gęstej śmietany,

sól,

pieprz,

makaron nitki

 

Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

zdjęcie: Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa z kiszonych ogórków- ogórkowa, wiejska, tradycyjna, zupa, przepis, składniki, przygotowanie 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Ogórkowa wiejska - tradycyjna zupa :

Żeberka na zupę ogórkową dokładnie opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą, posól i gotuj ok. pół godziny.

Marchewki umyj, obierz, przekrój i dodaj do żeberek.

Kiedy mięso i marchew będą miękkie wlej kwas ogórkowy ze słoja oraz dodaj przekrojonych na pół kilka ogórków kiszonych, przypraw solą, pieprzem i gotuj.

Mąkę dokładnie rozmieszaj z 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do wywaru zupy ogórkowej.

Śmietanę rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy ogórkowej, zamieszaj. Zabielanie zupy ogórkowej śmietaną nie jest konieczne, szczególnie dla osób z delikatnym żołądkiem (niestrawnością ;) ).

Zupę ogórkową podawaj z makaronem.

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Najsmaczniejsza jest zupa ogórkowa z makaronem, tzw: grube nitki.

Ogórkowa wiejska Ogórkowa wiejska zdjęcie

Zobacz w menu podobne artykuły do: Ogórkowa wiejska tradycyjna zupa

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki