Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

 

Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

Ogórkowa tarta Ogórkowa tarta zdjęcie

Składniki  - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie:

1 duży słój ogórków kiszonych,

1/2 kg żeberek,

2 duże marchewki,

1 łyżka mąki pszennej,

2 łyżki gęstej śmietany,

pęczek świeżego koperku,

sól,

pieprz,

makaron nitki

 

Przygotowanie  - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie:

Żeberka dokładnie opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą, posól i gotuj około pół godziny. Marchewki umyj, obierz, przekrój i dodaj do żeberek.

Kiedy mięso i marchew będą miękkie wlej kwas ogórkowy ze słoja oraz dodaj kilka obranych ze skórki i startych na tarce o grubych oczkach kiszonych ogórków, przypraw solą, pieprzem i gotuj.

 

Ogórkowa tarta - zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

zdjęcie: zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

 

 

Mąkę dokładnie rozmieszaj z 1/2 szklanki zimnej wody i wlej do wywaru.

Śmietanę rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy, zamieszaj.

Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj, dodaj do zupy.

Ogórkowa tarta Ogórkowa tarta zdjęcie

Podawaj  - zupę ogórkową przepis z makaronem lub grzankami.

Ogórkowa tarta Ogórkowa tarta zdjęcie

Zobacz w bocznym menu podobne artykuły do:  Zupa ogórkowa przepis składniki przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki