Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Babka kakaowa:

1/2 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 5 jaj, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao, 2 łyżki oliwy, cukier puder do posypania

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

 

 

Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Babka kakaowa:

Utrzyj w głębokim naczyniu jaja z cukrem, dodawaj po trochu przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, na koniec oliwę. Dokładnie wymieszaj. Wlej do formy. Ciasto Babkę kakaową musisz piec w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu i wyjęciu z formy - polej babkę polewą czekoladową i lukrem. Udekoruj Babkę czekoladową - na przykład - słodkimi gwiazdkami.

 

Zobacz podobny przepis kulinarny do: Babka kakaowa tradycyjny przepis, składniki, przygotowanie

Kategoria:

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki