Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Zupa rybna z pulpetam Zupa rybna z pulpetam zdjęcia

Składniki Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

200 g filetów z mintaja lub sandacza,

2 marchewki,

pietruszka,

seler,

szczypiorek,

jajko,

sól,

pieprz,

natka pietruszki

 

zdjęcie potrawy: Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

 

 

Przygotowanie Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia:

Marchew, pietruszkę oraz seler umyj i obierz. Ugotuj wywar z włoszczyzny, dodaj odrobinę soli i pieprzu. Rybę oczyść z ości i skóry, trzykrotnie zmiel w maszynce. Dodaj jajko, przyprawy i drobno pokrojony szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Dłońmi zwilżonymi w wodzie uformuj pulpety, gotuj je na małym ogniu w wywarze z warzyw (ok. 15 minut). Włoszczyznę wyjmij z wywaru, pokrój w paseczki, dodaj do zupy.

Zupa rybna z pulpetam Zupa rybna z pulpetam zdjęcia

Posyp danie Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia - natką.

Zupa rybna z pulpetam Zupa rybna z pulpetam zdjęcia

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Zupa rybna z pulpetami - składniki przepis sposób przygotowania i przyrządzenia

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki