Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Składniki do potrawy - Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania:

1 kg karpia, 3 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, seler, 2 średnie cebule, listek laurowy, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szczypta cukru, sól, pieprz; kilka gotowych pasztecików z grzybami

 

 

zdjęcie potrawy: Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Przygotowanie potrawy Rosół z ryby:

Rybę sparz wrzącą wodą, spraw i dokładnie umyj. Warzywa umyj, obierz i pokrój, zalej wrzącą wodą, osól i gotuj. Do wywaru dodaj pokrojoną w dzwonka rybę, cukier, pieprz i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie przecedź przez gęste sito. Dodaj posiekaną natkę. Podawaj czysty rosół z ryby w filiżankach z dodatkiem pasztecików z grzybami. Rybę możesz wykorzystać do galarety lub zjeść na zimno z chrzanem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki