Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Składniki do potrawy - Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania:

1 kg karpia, 3 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, seler, 2 średnie cebule, listek laurowy, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szczypta cukru, sól, pieprz; kilka gotowych pasztecików z grzybami

 

 

zdjęcie potrawy: Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

 

Przygotowanie potrawy Rosół z ryby:

Rybę sparz wrzącą wodą, spraw i dokładnie umyj. Warzywa umyj, obierz i pokrój, zalej wrzącą wodą, osól i gotuj. Do wywaru dodaj pokrojoną w dzwonka rybę, cukier, pieprz i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie przecedź przez gęste sito. Dodaj posiekaną natkę. Podawaj czysty rosół z ryby w filiżankach z dodatkiem pasztecików z grzybami. Rybę możesz wykorzystać do galarety lub zjeść na zimno z chrzanem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Rosół z ryby składniki przepis sposób przygotowania

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki