Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie na Wigilię

 

Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie ryby na Wigilię

 

Składniki do przygotowania: Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie

1/2 kg karpia,

4 cebule,

2 pomidory,

2 duże strąki czerwonej papryki,

łyżeczka papryki w proszku, posiekana natka pietruszki,

sól do smaku

Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie

 

zdjęcie: Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie karpia na Wigilię 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy na Wigilię - Zupa z karpia:

Karpia wigilijnego spraw, opłucz, skrój na filety, usuń kręgosłup i ości. Głowę i kręgosłup ryby zalej 5 szklankami wody, dodaj uprzednio umytą i pokrojoną cebulę, papryki i pomidory. Gotuj przez 2 godziny na małym ogniu. Zupę przecedź, cebulę przetrzyj przez sito. Filety rybne pokrój na mniejsze porcje, posyp solą i papryką, włóż do zupy razem z przetartą cebulą. Gotuj jeszcze przez 30 minut na małym ogniu. Możesz posypać karpia wigilijnego posiekaną natką. Podawaj karpia wigilijnego z białym pieczywem.

 

Zobacz podobne artykuły do: Zupa z karpia składniki, przepis, przygotowanie ryby - karpia na Wigilię

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a