Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

 

Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

 

Składniki do przygotowania potrawy na Wigilię Karp na ostro II:

1 kg dzwonków z karpia lub 1 kg całego karpia (do pokrojenia),

sól,

pieprz,

1 ząbek czosnku,

2 łyżki mielonej papryki,

1/3 łyżki mielonego chili,

2 jajka,

szklanka mąki

 

Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilięzdjęcie potrawy: Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

 

 

Sposób przygotowanie karpia na Wigilię:

Rozmąć jajka w głębokim talerzu, dodaj do nich pokrojony w drobną kosteczkę 1 ząbek czosnku, 1/4 łyżeczki soli, mieloną paprykę, chili i odrobinę pieprzu. Na płaski talerz wysyp mąkę. Dzwonki karpia usmaż panierując w rozmąconym jajku i mące.

Ułóż dzwonki karpia na talerzu lub naczyniu żaroodpornym. Jeżeli uważasz, że usmażone ryby - dzwonki karpia - mają zbyt delikatny smak - dopraw karpia solą i chili.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Karp na ostro II składniki przepis sposób przygotowanie karpia na Wigilię

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a