Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie:

2/3 kg łopatki wieprzowej, sól, pieprz, 1/5 szklanki oleju, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżka siekanego koperku, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, 1/2 kg ziemniaków

 

zdjęcie potrawy: Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Pieczeń z łopatki:

Ziemniaki do potrawy Pieczeń z łopatki - obierz ze skórki, umyj, duże sztuki przekrój na dwie części. Włóż ziemniaki do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut.

Pieczeń z łopatki - mięso - natrzyj olejem. Tymianek i bazylię wymieszaj w miseczce.

Pieczeń z łopatki obsyp dookoła ziołami, solą, pieprzem i papryką. Pozostaw Pieczeń z łopatki na 1/2 godziny, a potem włóż do naczynia żaroodpornego. 

Wwstaw Pieczeń z łopatkido piekarnika na około 60-90 minut (zależy od wielkości mięsa).

Po wyjęciu z piekarnika Pieczeń z łopatki pokrój w plastry.

Wyjmij na talerz ziemniaki, posyp koperkiem, połóż na nich mięso - pieczeń z łopatki. Jako dodatek do Pieczeni z łopatki podaj surówkę z kiszonej kapusty.

 

Zobacz w menu podobne artykuły do: Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki