Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

Twoja wyszukiwarka

Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie:

2/3 kg łopatki wieprzowej, sól, pieprz, 1/5 szklanki oleju, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżka siekanego koperku, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, 1/2 kg ziemniaków

 

zdjęcie potrawy: Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Pieczeń z łopatki:

Ziemniaki do potrawy Pieczeń z łopatki - obierz ze skórki, umyj, duże sztuki przekrój na dwie części. Włóż ziemniaki do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut.

Pieczeń z łopatki - mięso - natrzyj olejem. Tymianek i bazylię wymieszaj w miseczce.

Pieczeń z łopatki obsyp dookoła ziołami, solą, pieprzem i papryką. Pozostaw Pieczeń z łopatki na 1/2 godziny, a potem włóż do naczynia żaroodpornego. 

Wwstaw Pieczeń z łopatkido piekarnika na około 60-90 minut (zależy od wielkości mięsa).

Po wyjęciu z piekarnika Pieczeń z łopatki pokrój w plastry.

Wyjmij na talerz ziemniaki, posyp koperkiem, połóż na nich mięso - pieczeń z łopatki. Jako dodatek do Pieczeni z łopatki podaj surówkę z kiszonej kapusty.

 

Zobacz w menu podobne artykuły do: Pieczeń z łopatki składniki przepis przygotowanie

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie

 

 

Tradycyjne obyczaje świąteczne WIGILIA Boże Narodzenie :) :)

Nazwa użytkownika