Naleśniki z miodem

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki:

1/2 litra mleka, jajko, szklanka mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki cukru, olej do smażenia, kilka łyżek naturalnego miodu (najlepiej lipowego)

Przygotowanie:

W misce dokładnie wymieszaj przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajko, mleko, szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Gdyby ciasto było za rzadkie dosyp jeszcze trochę mąki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i wylej porcję ciasta. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i wylej porcję ciasta. Usmaż cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmaruj cienką warstwą miodu i zwiń w rulon. Możesz posypać je z wierzchu cukrem pudrem. Nie przesadzaj z ilością miodu!!