Naleśniki brzoskwiniowe

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki:

2 szklanki mleka, jajko, szklanka mąki, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka masła, szczypta soli, 3 łyżek cukru, olej do smażenia, 1 słoiczek brzoskwiń w syropie

Przygotowanie:

W misce dokładnie wymieszaj przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj jajko, mleko, roztopione masło, szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i wylej porcję ciasta. Usmaż cienkie naleśniki. Brzoskwinie rozdrobnij widelcem z 2 łyżkami cukru. Każdy naleśnik posmaruj grubą warstwą otrzymanej masy brzoskwiniowej, zwiń w rulon. Naleśniki ułóż na talerzu. Możesz również brzoskwinie podawać w całości jako dodatek do naleśników.