Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Ryba w galarecie z warzywami:

3 płaty mintaja, jarzyny (marchew, seler, pietruszka), ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, sól, cukier do smaku, łyżeczka żelatyny

 

Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Ryba w galarecie z warzywami - jak przyrządzić rybę w galarecie:

Filety włóż do garczka z osoloną wodą. Zagotuj filet w wodzie. Dodaj umyte, obrane i pokrojone w talarki jarzyny. Gotuj ok. 25 minut. Następnie ugotowane filety przełóż wraz z jarzynami na półmisek. Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i dodaj żelatynę, rozpuść. Zalej ostrożnie rybę, aby nie popsuć dekoracji.

Odstaw potrawę Ryba w galarecie z warzywami, aby stężała.

Ryba w galarecie z warzywami najsmaczniejsza jest następnego dnia po przygotowaniu.

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ryba w galarecie z warzywami  jak przyrządzić rybę w galarecie składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki