Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Zapiekane jabłka z ryżem:

2 torebki ryżu, 3 duże jabłka, 1/4 szklanki cukru, 1/3 łyżeczki cynamonu

Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Zapiekane jabłka z ryżem:

Ryż ugotuj (około 20 minut w osolonej wodzie), odcedź. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotowany ryż wyłóż do naczynia żaroodpornego, zrób z niego w miarę równą warstwę, na nim równomiernie rozłóż utarte jabłka, a całość posyp cukrem i oprósz cynamonem. Włóż naczynie do piekarnika na około 20-25 minut i upiecz w temperaturze około 180 stopni.

 

 

 

 

Zobacz podobne artykuły do: Zapiekane jabłka z ryżem składniki przepis przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a